Egyéb

Példamutatás

család1

Az élet minden területén, de a sport területén különösen fontos a szülői példamutatás. A gyerekek szívesebben sportolnak, ha látják, hogy anyu, vagy apu is rendszeresen sportol valamit.
Tudom, hogy ezt nem könnyű megvalósítani munka és háztartás mellett, de a gyermek számára sokat jelent, ha azt látja, hogy anyu, vagy apu a munka után még sportol, hogy ők is tesznek azért, hogy egészségesek maradjanak és nem csak neki kell edzésre járnia.
A legjobb természetesen az, ha együtt sportol a család. Nem kell nagy dolgokra gondolni, lehet ez egy közös biciklizés, úszás az uszodában, foci a közeli pályán, vagy az esti közös kocogás. Ezek a közös események egy életre szóló élménnyel gazdagítják a csemeténket, melyre később szívesen emlékeznek vissza.
Fontos, hogy már egészen kicsi korban, a sportot, a mozgást az élet természetes részének vegyék, hogy az a mindennapjuk részévé váljon.
A csemeténkkel közösen keressük meg azt a sportágat, mozgásformát, amelyben jól érzi magát és amelyben sikerélményhez jut. Lehet, hogy nem rögtön az első lesz az, hanem csak a harmadik, vagy negyedik, ezért ne adjuk fel az első kudarc után. Engedjük, hogy minél több területen kipróbálhassa magát, hisz minden sportág más és más képességeket „használ” és ezáltal fejleszt, amelytől csak ügyesebb lesz. Ha pedig megtalálta azt a sportágat, amelyben jól érzi magát, akkor támogassuk és biztassuk, álljunk mellette a sikerekben és a kudarcokban is.
Ne feledjük, elsősorban rajtunk múlik, hogy a gyermekünk a mozgást, vagy inkább a TV előtt ülést választja szórakozásul.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük